enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kepçe Kulak Estetik Ameliyatı

Kepçe Kulak Estetik Ameliyatı

Kepçe Kulak Estetik Ameliyatı Operasyonu

Kepçe kulak ameliyatları bugün artık su içmek kadar basit ve pratik bir hale gelmiş durumda. Cerrahlar bu basit operasyonu farklı şekillerde yapabilseler bile bu operasyonun temel olarak yapılma şekli net ve açıktır. Bu ameliyatlar kulaklarında kepçelik olan her kişide uygulanabilir. Bu fiziksel durum genellikle genlerden kaynaklanır. Yani hiçbir insanoğlu sonradan kepçe kulak olma korkusuyla yaşamak zorunda değil. Ancak tabi ki düşük oranlarda sonradan kepçe kulaklı olan insanlar da mevcut. Bunun sebebi pek de doğal değil ancak yine de var. Bu ameliyatlar için hiçbir yaş kısıtlaması yoktur. Hatta bu kepçe kulak ameliyatının küçük yaşta yapılması, hastanın psikolojik gelişim bakımından daha rahat bir dönem geçirmesine yardımcı olur.

Ameliyatlar genelde iki şekilde gerçekleşir. Bir tanesi ip ile acısız kepçe kulak ameliyatı diğeri ise klasik bir ameliyat ile kulak kıkırdağının çekilmesidir. İki ameliyat şeklinin de uygulandığı hasta grupları farklıdır. Hastanın hangi şekilde ameliyat olacağı preoperatif dönemde (operasyon öncesi dönem) belirlenir ve hasta yönteme uygun bir şekilde operasyona alınır. Bu basit operasyon sonrasında hasta kepçe kulaklarından kurtulmuş olur.

Bu ameliyata girmiş bir hasta, kesinlikle kalan izlerden şikayet etmez. Çünkü bu ameliyattan arda kalan izler yok denecek kadar azdır. Ayrıca ameliyat kulağın arkasından yapıldığı için siz kepçe kulak operasyonu geçirmiş biri ile normal birini ilk görüşte asla ayırt edemezsiniz. Bu arada eğer hasta ip ile kepçe kulak ameliyatı olmuş ise ameliyat esnasında hastanın kulak çevresinde bir çizik bile olmayacağı için kesik izi olması ve kepçe kulak ameliyatı olduğunun anlaşılması neredeyse imkansızdır. Bu sebepten dolayı her hastada öncelikli olarak ip ile ameliyat yönteminin olup olmayacağı araştırılır. Klasik teknik ikinci plandadır.

Kepçe kulak ameliyatlarından sonra hastanın belirli bir süre bandaj takması gerekmektedir.2 haftalık bu süre hastadan hastaya uzayabilir veya kısalabilir. Kulak su, travma ve darbelere karşı korunmalıdır. Ayrıca genelde bu ameliyat sonrasında, bazı küçük ilaçlar ve öneriler verilebilir. Bunlara uyulduğu takdirde ameliyat çok kolay bir şekilde atlatılacaktır.

Bu ameliyattan sonra kulağım tekrar açılır mı? Eski haline geri döner mi?

Kepçe kulak ameliyatlarından sonra kulakta şekil bozuklukları oluşması, tekrar eski haline dönmesi veya ameliyat yerinin açılması çok düşük bir olasılıktır. Genel olarak böyle sorunlarla karşılaşılmaz. Ancak ola ki karşılaşırsanız bu durumu doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir. Çünkü girdiğiniz her ameliyat doktorunuzun garantisi altındadır.

Bu tip kulak ameliyatları genellikle lokal anestezi altında yapılmaktadır. Bilirsiniz ki lokal anestezi sadece istenilen bölgede his kaybı oluşturur. Ancak bazı durumlarda(aşırı anksiyete ve kaygı gibi durumlar) genel anesteziye de yönelinebilir. Ameliyat kısa bir sürede gerçekleştirilir. Ortalama 1 saatlik bir süreç içerisinde olur ve biter. Hasta isteğine göre bir gün hastanede konaklayabilir ancak aynı gün evine dönen hastalar da vardır. Bu isteğe göre belirlenir. Ameliyatın önemli hiçbir riski yoktur. Hayatınızı tehlikeye sokmaz, vücudunuzda kalıcı hiçbir hasara neden olmaz.

Peki Kepçe Kulak Estetik ameliyatı Fiyatları ne kadardır?

Bu soru, sorunun karşısında gereksiz bir soru gibi geliyor kulağa. Çünkü sorun dış görünümünüz ve bu sizi psikolojik rahatlığa kavuşturacak bir ameliyat. Ancak içerisinde estetik kelimesi geçtiği için ücret konusunda önyargılı yaklaşılan bir ameliyat olduğu da söylenebilir.

Kepçe kulak ameliyatlarının ücretinin belirlenmesinde hastanenin, anestezi yönteminin ve de kullanılan ameliyat tipinin etkisi vardır. Ancak genelde lokal anestezi ile yapıldığı için küçük ameliyat kategorisine girer ve bu sebepten dolayı ameliyathane masrafları bir burun veya göğüs estetiğine göre oldukça düşüktür.

Ameliyatın fiyatını etkileyen bir diğer etken ise hastanın kulağının anatomik yapısının ne kadar büyük olduğudur. Çünkü daha bozuk bir yapı daha çok uğraştırır, daha çok uğraşılan ameliyat daha uzun sürelere taşar. Bu şekilde de ameliyatın ücreti bir nebze daha artabilir.

Bu ameliyatın ücreti ortalama olarak 3000 ile 6000 TL arasındadır. Tabi ki de bundan daha az veya daha çok bir değerde ameliyat yapan hastaneler bulabilirsiniz. Ancak ortalama eğrilikte olan bir kulak için normal fiyat budur. Hasta ameliyat olacağı hastaneyi ve doktoru seçme hakkına sahiptir. O yüzden biraz araştırıp en ucuz doktoru değil de alanında iyi bir kariyeri olan bir doktor ile anlaşmanızı öneririm.

İp ile kepçe kulak estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

İp ile yapılan bu ameliyat genellikle 15 dk’lik kısa bir süre zarfında gerçekleştirilir. Standart olarak lokal anestezi ile gerçekleştirilmesine rağmen eğer hasta isterse genel anestezi ile de yapılabilir.

Bu estetik türünde tüm olay hastanın kulağının arkasında sarkmış vaziyette duran kıkırdağı askıya almaktır. Basit bir dille anlatılmak gerekilirse kulağın arkasında bir kıkırdak bulunur ve bu kıkırdağın görevi kulağınıza gerekli açıyı vererek duyma oranınızı en yükseğe çıkarmaktır. Ayrıca alışılmış görüntüsü ile bir kulağa şekil vermektir. Ancak bazı insanlarda bu kıkırdak sarkmış vaziyette durur. Bu ameliyatta da o kıkırdak gerdirilerek öyle durması sağlanır.

Neşter, törpüleme ve bunun gibi deri bütünlüğünün bozulduğu bir durum olmadığı ve de gayet kesin sonuçlar elde edildiği için bu ameliyat türü kepçe kulak ameliyatları arasında en çok tercih edilen türdür. İp ile gerçekleşen bu ameliyat türü hiçbir sağlık sıkıntısına yol açmaz. Hatta lokal anestezi almazsanız bu bir ameliyat bile sayılmaz. Ancak biraz acı çekebilirsiniz.

Peki bu ameliyat bu kadar kolay ve acısız ise neden klasik türde ameliyat da kullanılıyor?

Tabi ki de diğer ameliyat türüne de ihtiyaç duyulmakta. Çünkü bazı durumlarda kıkırdağı gerdirmek bir sonuç vermeyecektir. Böyle durumlarda kulak arkasının açılarak kıkırdağın cerrahi bir operasyon ile geriye çekilmesi gerekmektedir. Böyle durumlarda hiç riske girilmeden direkt olarak klasik türe geçiş yapılmalıdır.

Kepçe kulağın deforme olması

Kepçe kulak sorunu genetik bir sorundur. Yani eğer sizin annenizde babanızda kepçe kulak geni yok ise bu sizde de olmadığı anlamına gelmez. Çünkü kepçe kulak geni çekinik bir gendir. Yani ikisi de olmayabilir ama siz olmuşsanız bu garip bir durum değildir. Gen ağacının daha da yukarılarına çıkılarak bu durumu daha iyi anlayabilirsiniz. Çünkü eğer sizde var ise soy ağacınızdaki kan bağınızı bulunan diğer bir aile üyesinde de bulunması normaldir.

Doğum esnasında vakum kullanılması ve de sürekli kulak üzerine yatırılması kulağınızın şeklini bozmayacaktır. Dediğim gibi kepçe kulaklık genetik bir sorun olup tek çaresi ameliyattır.

Ancak sadece genlerle ilgili olacak diye bir durum yok. Eğer fiziksel bir kaza geçirilmiş ise kulakta veya vücudun başka yerlerinde şekil bozuklukları oluşması olağandır. Ancak böyle durumlar genetik olmadığı için eğer genotipinizde yok ise çocuğunuzun kepçe kulak doğması biraz düşük oranlı bir olaydır. Ancak bu olay için de size emin olarak söyleyebileceğim tek sistem ameliyattır.

Gireceğim ameliyat sonrası göze batar bir iz kalacak mı?

Göze batmayı geçin eğer girdiğiniz ameliyat iple yapılan türden ise, bir çizik bile kalmayacaktır. Ancak klasik türde ufak bir çizik kalsa bile bu iz kulak arkasında olup pek fazla dikkat çekmeyecek türde hatta başarılı bir cerrahın emeği geçmiş ise birisi kulağınızı detaylı bir şekilde incelemeden sizin böyle bir ameliyat geçirdiğinizi anlamayacaktır. Küçük bir çizik gibi kulağınızın arkasında saklı kalacaktır.

Çocuklarda kepçe kulak ameliyatının yapılması önerilir mi?

Bu durum biraz sıkıntılıdır. Özellikle ilkokul çağındaki arkadaş çevresi biraz acımasız olacağından çocuğunuzu psikolojik bakımdan bir iç sıkıntıya sürükleyebilir. Bu dönemlerde çocuklarda yaşanan iç sıkıntılar onun karakterini belirleyeceği için çok dikkatli olunması gerekir. Bir insanın kulak gelişimi ortalama olarak 7 yaşında tamamlanır. Bu yaşa kadar olan anatomik bozukluklar eğer değişmedi ise o zaman ameliyata başlanılabilir.

Hatta bu ameliyat için en uygun dönem hem psikolojik hem de anatomik açıdan bu dönemdir. Ancak en uygun dönem diye sadece 7’li yaşlarda yapılacak diye bir şey yok. Siz eğer 60 yaşında iseniz yine de bu ameliyatı yaptırabilirsiniz. Anestezi yönünden bir sıkıntı oluşmayacak ise bu ameliyatın hiçbir sağlık sorunu teşkil etmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Kepçe kulak sorunumu ameliyat olmadan düzeltebilir miyim? Kendiliğinden geçer mi?

Bu sorunun kesin bir yanıtı tabi ki de var. Çünkü kulak kepçeliği sorunu kendiliğinden geçmeyen bir sorundur. Başka bir çözümü olsa veya kendiliğinden geçse her cümlede ısrarla tek çaresi ameliyat diyemezdim. Ancak ne yazık ki bu problem kendiliğinden geçmez. Ayağınız kırılmış gibi düşünebilirsiniz. Siz onu alçıya almaz iseniz iyileşir mi? İyileşse bile yamuk kaynar. Bütün anatomik bozukluklar için ameliyat gerekir.

Bazı hastalar kafalarına çok takıp psikolojileri bozuk bir şekilde durumu kendi kendine çözmeye çalışabilirler. Özellikle yüksek etkili bir yapıştırıcı ile kulağını yapıştırmaya çalışabilirler. Ancak bu yöntem kesinlikle uygulanmaması gereken bir yöntemdir. İçerisindeki kimyasallar yüzünden deride kalıcı yanıklar, hasarlar ve hatta kulak kayıbına kadar gidebilir. Böyle yöntemlerin kesinlikle ve kesinlikle denenmemesi gerekmektedir. Bu yöntemin dışında da küçük bebek anneleri, çocuklarının kulaklarının kepçe olduğunun anladıktan sonra bu durumun çocuklarının ilerideki psikolojisini bozacağını düşünerek saç bandı gibi şeylerle çocuğun kulağını düzeltmeye çalışırlar. Ancak böyle hiçbir yöntem kepçe kulak problemine bir çözüm yolu değildir. Böyle bir durumda yapılacak tek şey uygun yaşın gelmesini bekleyip ameliyata almaktır. Unutmayın ki saç bandı gibi şeylerle bebeğinizi sıkmanın çocuğunuzu rahatsız etmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Ameliyat istememesinin nedeni korku olan hastalar için demek istediğim bir şey var ise bu hastaların korkmamalarına yardımcı olacak birkaç söz söylemeliyim. Bu ameliyatta korkulacak hiçbir şey yoktur. Ameliyatta uyanık olacaksınız ve her adım size teker teker anlatılacaktır. İple yapılanı 15 dakika klasiği ise 45 dakika sürecektir. Korkulacak hiçbir şey olmayacaktır ve bu uygulamada hiçbir şey hissetmeyeceğinize dair size garanti verebilirim. Yalnızca klasik uygulama sonrası bir süre sızlayabilir ancak bu sızlama korkulacak kadar büyük bir acı uyandırmayacaktır.

Kepçe kulak ameliyatından sonra kulağım eski haline döner mi?

Ameliyat öncesinde yapılan dikkatli ve ufak testlerin ardından bu ameliyatın başarılı geçmesi mutlaktır. Ancak kulağın tamamen eski haline dönmesi imkansız kadar düşük bir orandadır. Lakin kulak eski haline dönmediği ancak yine bir nebze olarak açıldığı vakalar görülmüştür. Bu vakalar klasikte %1-2 ipli teknikte ise %5-10 civarında seyir etmektedir. Ameliyat başarısının yanında ameliyat sonrası istirahat dönemi de önemlidir. Hastanın da bu dönemde normal yaşantısından biraz daha dikkatli yaşaması gerekmektedir. Bu dönem en fazla 1 hafta sürecektir.

BAŞKA BİR KAYNAK:

Kulağın doğuştan tek yada çift taraflı olarak kafatasından geniş bir açıyla ayrılmasına kulak deformitesi denir. Halk arasında kepçe kulak olarak da bilinen bu probleminin bir diğer nedeni kulağın kıvrımlarının olmamasıdır. Bu sıklıkla görülen bir durumdur ve doğumsal kulak anomalilerine çok rastlanılmaktadır. Bunların içinde en sık görüleni de kepçe kulaktır. “constricted ear” deformitesi, yani kulağın kepçesinin büzülmüş ve sıkışmış olması yada kulağın hiç olmaması, kulak önünde fazladan bir çıkıntı olması, kulak çıkıntısının olması sıklıkla rastlanılan diğer anomalilerdir.

Hiç oluşmamış kulaklar beraberinde işitme bozukluğu ve ya işitme engelini de getirebilirler. Bu sorunların tümü doğuştan gelmektedir. İlkokul çağında çocuklar bu problemden çok rahatsız olabilirler. Arkadaşları arasında alay konusu çocuklar psikolojik olarak da pek çok sorun yaşayabilir hatta tamamen içine kapanıp hayata bile küsebilir. Böyle bir psikolojik travmaya neden olmaması için daha en başından kepçe kulaklı çocukların aileleri, çocuklarının okuldaki bu durumunu yakından takip etmelidir. Ve en kısa sürede bir plastik cerrahla görüşüp tedavi için uzman görüşü almalılar. Olması gerekenden daha büyük kulak kepçe kulak olarak algılanır. Aslında normal kulakları olan bir insan ile kepçe kulakları olan bir insanın kulak büyüklüğü aynıdır. Esas fark kulak kıkırdaklarının şeklinin birbirinden farklı olmasıdır. Kepçe kulakta kulak kıvrımları çift taraflı veya tek taraflı olarak oluşmamıştır.
Kepçe kulak estetiği

Kepçe kulak vakalarında kafa ile kulağın yaptığı açı olması gerekenden daha geniş olabilir. Bu durumda da kulağı dışa doğru açık görünmektedir ki bu durum kişinin arkadan görünüşünden çok daha keskin bir şekilde fark edilebilir. Kulak dümdüz gözükür ve kulağın üst yarısında olması gereken kıvrımlar oluşmamıştır. Eğer kepçe kulak çocuğun doğumdan hemen sonra fark edilirlerse ameliyatsız olarak çözümü mümkündür.

Bebekler 2-3 ay aileleri tarafından günlük uygulanan kulak bandajıyla tedavi edilebilirler fakat öncesinde mutlaka bir plastik cerrahla görüşüp, onun talimatı doğrultusunda bandajın yapılması gerekmektedir. Ailelerin kendi kafalarına göre bandaj yapması doğru değildir ve fayda etmeyecektir. Kepçe kulaklar bu basit tedavi sonrasında düzelirler bir daha eskisi gibi kepçe kulak vakası tekrarlanmaz.

İlerleyen yaşlardaki çocuklar için cerrahi müdahale gerekir ki bu ameliyat ilkokul çağından itibaren yapılabilir. Hatta en küçük yaşta yapılabilen estetik ameliyat kulak ameliyatıdır. Ameliyatın ilkokul çağında yapılabiliyor olması, psikolojik olarak çocukların bazen kepçe kulaklı olmaktan çok etkilenmelerinin de erken zamanda önüne geçmesini mümkün hale getirmektedir. Fakat operasyon öncesinde çocukla konuşmak ve çocuğun durumun farkında olmasını sağlamak çok önemlidir.

Çocuklarda genel anestezi (narkoz) ile yapılan kepçe kulak ameliyatı yetişkinlerde lokal anestezi ve sedasyon (yarı uyku hali) anestezisi ile yapılır. Ameliyatın ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Operasyonda hedef kepçe kulak sorunun giderilmesi ve hastanın normal ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır. Hedefin her operasyonda aynı olduğu kepçe kulak ameliyatı için bugün kullanılan bir çok teknik mevcuttur.

Sonucun ne denli başarılı olacağı cerrahın tecrübesi ve hastanın deformasyonunun derecesi ile doğru orantılıdır. Bazı operasyon tekniklerde kulak ön tarafından kesilirken uygulanan diğer tekniklerde tam kulak arkasında bir kesi yapılmaktadır. Kulağın ön yüzünden yapılan ameliyatlarda cerrahi işlem daha kolay uygulanabilirken kulak arkasından gerçekleştirilen operasyonlarda iz daha kolay gizlenebiliyor. Operasyonun her ikisinin de avantaj ve dezavantajları bulunuyor.

Kepçe kulak problemi olan kişilerin yaklaşık yarısında problem sadece kıvrımların az olması şeklindedir. Esasen kulak ile saçlı deri arasındaki açılanma normaldir. Bu tür vakalara plastik cerrahlar modifiye kaye tekniğini uygulamaktadır. Ciltte geniş kesi yapılmadan 2mm’lik delikler açılarak yapılan operasyon deliklerden gerçekleşmektedir. 2 ile 4 gün içinde sargılar açılıp yıkanabilecek ve aktif sosyal hayatlarına geri dönebilecek olan hastaların çoğu ameliyat günü akşam evlerine gidebilmektedir. Uygun görülmesi durumunda bazı hastaların saç bandı ya da tenisçi bandı takmaları gerekebilecektir. Bu koruyucu bir önlemdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica