enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Göğüs Büyütme Ameliyatı

Göğüs Büyütme Ameliyatı

Halk arasındaki adı ile göğüsler, kadınlar için beden görünümü, fiziğini tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Meme büyütme ameliyatlarında kadının omuz genişliği, göğüs çevresi, bel ve kalça çevresi ile meme hacmi önemli etkenlerdir. Kadınlarda meme küçüklükleri farklı sebeplerden kaynaklanabildiği gibi bazı kadınlarda göğüsler arasında asimetri farklılıkları da olabilir. Yani bazı kadınlarda özellikle doğum sonrası bebek emzirmeye bağlı olarak bir göğüs de diğer göğse göre büyüme görülür. Günümüzde de her iki göğsün aynı boyuta getirebilmesi için silikon protez uygulanabilmektedir. Bu silikon uygulamanın yanında kadının kendi dokusu ile meme büyütme ameliyatı denense de başarılı sonuç alınamamıştır. Göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan ana madde protezin dış yüzeyinde bulunan silikondur. Yalnızca dolgu maddesinde farklılık olabilir. Göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan her protezin kendine has avantaj ve dezavantajları vardır. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı olmadan önce bütün bu ayrıntıları doktorunuzla konuşmalısınız.
Estetik meme büyütme ameliyatı olmaya karar verdiğinizde, ilk önce alanında uzman bir plastik cerraha başvurmalısınız. Göğüs büyütme ameliyatı, birçok kadının kendine olan güvenini yerine getirmektedir. Ancak meme büyütme ameliyatı olunacağı zaman unutulmaması gereken, kesinlikle doktoruyla karşılıklı görüşüp kendi bedenine uygun ölçüde büyüklükte meme protezleri taktırmalıdır. Meme büyütme ameliyatında doktorunuzla konuşacağınız konular arasında, sigara ve alkol kullanıp kullanmadığınız, yaşınız, kemik yapınız, kalıtımsal özellikleriniz yer alır. Çünkü bu faktörler meme büyütme estetiği sonucu hakkında ön bilgi verebilir.

Meme protezleri çeşitleri nelerdir?

Göğüs büyütme ameliyatları için kullanılan meme protezler, göğüs şeklini andıran balon görümünüdür. Meme protezleri yuvarlak ve anatomik diye tabir edilen damla şeklindedir. Göğüs büyütme ameliyatı olmak isteyen kadınlar, kendi göğüs ve vücut yapısına uygun olan protezi seçmesi gerekir. Balon diye tabir edilen silikonun kadının vücudundaki dokulara uyum sağlayabilmesi için protezin yüzeyi pürtüklü hale getirilerek üretime sunulur. Lakin balon silikonun içini dolduran maddeler farklı olabilmektedir.
blank
Günümüzde en çok tercih edilen silikon çeşitleri ise:
Gel-filled: 1992 senesinden bu yana ABD de yasaklanmıştır. Ancak 2005 yılında kullanımında bir sakınca olmadığına karar verilmiş ve şu anda tekrar kullanılmaktadır. Farklı boyutlarda hazırlanmaktadır. Dış yüzeyi silikondur ve balonun içersinde silikon orijinli bulunmaktadır.
PVP : Üreten firmanın piyasadan ürünü çektiği bilinir. Aynı şekilde silikon balonun içi PVP (polyvinyl pyrrolidone povidon) adı verilen kimyasal madde ile doludur.
Soya Yağı: Kullanılan silikon balonun içine soya yağı konulan hazır bir protezdir. Henüz yeni yeni kullanılmaya başlanmıştır. Avrupa da kullanılan bazı kişilerde aşırı şişmeler görüldüğü için üretici firma tarafından piyasadan çekildiği bildirilmiştir.
Saline-filIed: Silikon balonun içinde herhangi bir madde yoktur. Ameliyat sırasında halk arasında tuzlu su diye tabir edilen “Serum Fizyolojik “ sayesinde arzu edilen hacim elde edilene kadar doldurulur.
Göğüs büyütme ameliyatı öncesinde mamografi ve ultrasonografi diye tabir edilen radyolojik tetkikler ile meme dokusu değerlendirilir. Her ameliyatın olduğu gibi göğüs büyütme ameliyatının da kendine has riskleri vardır. Göğüslerde ameliyat sonrasında ağrı ve ödemler oluşabilir. Nadir de olsa ameliyata bağlı kanama ve enfeksiyon da görülebilir. Bazı kadınlarda da estetik göğüs ameliyatı sonrasında meme başlarında ve kesi yerlerinde hissizlik olur.
Estetik göğüs büyütme ameliyatında, memelerin içine konulan protez zaman zaman farklı sorunlara sebep olabilir. Zira konulan protezin etrafında kapsül diye tabir edilen bir soru ortaya çıkabilir. Bu kapsül zar ince ise çok fazla sorun teşkil etmezken, kalın olması halinde sorun çıkarabilir. Hatta vücut silikonu yabancı algılayıp, silikonun operasyonla çıkarılmasını gerektirebilir.
Silikon protezler yapı itibariyle çok ince bir dış yüzeye sahip olsalar da oldukça dayanıklı bir yapıdadırlar. Dışarıdan gelecek darbelere karşı dayanıklılık gösterirler. Hatta göğüs büyütme ameliyatından ortalama 2 ay sonra kişi yüz üstü yatabilmektedir. Silikonlarda meydana gelebilecek yırtılmalar da ender olarak rastlanılan bir durumdur ve olası trafik kazalarında, yüksek bir yerden düşme durumlarında, delici alet yaralanmalarında meydana gelebilir. Böyle durumlarda özellikle serum fizyolojik ile doldurulmuş silikon protez kullanılmışsa korkulacak bir şey pek yoktur zira tedavisi ve telafisi mümkündür.
Silikon protezin içine konulan serum fizyolojik valf sebebiyle protez dışına yani doku aralıklarına sızıntı yapabilir. Böyle durumlarda dokular bu sıvıyı vücuda zarar vermeden emer.
Göğüs büyütme ameliyatı olarak göğüslerine silikon protez koydurtan kişilerin, olası meme tümörlerinin tespit edilmesinde sıkıntı yaşandığı bilinmektedir. Ancak son yıllardaki MR’ın meme inceleme deli gelişmeleri bu tür kuşkuları ortadan kaldırmıştır.
Estetik göğüs büyütme ameliyatına girmeden en az 2hafta öncesinden sigara içiyorsanız bırakmanız gerekir. zira ameliyat öncesinde ve sonrasında sigara içmemeniz ameliyatın sonuçlarının daha başarılı ve istenilen sonuca daha çabuk ulaşılmasında faydalı olur. Ameliyat öncesi soğuk algınlığına yakalanmamaya özen gösterin zira bu ameliyatınızın ertelenmesini gerektirebilir. Göğüs büyütme ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı aspirin türü ilaçlar kullanmamanız gerekir. Fazlaca E vitamini almamaya ve güneşte fazla kalmamaya özen gösterin.

Ameliyat ne kadar sürer ve hangi anestezi ile yapılır?

Estetik meme ameliyatı genel anestezi ile yapılır ve ortalama 1 ila 1,5 saat arasında sürer.

Ameliyatta protez göğüslere nereden konulur?

Doktorunuzla birlikte karar vereceğiniz şekilde meme ucundan, koltuk altından veya meme alt çizgisinden silikon göğüs içine yerleştirilebilir. Son yıllarda göbek etrafından girilerek de silikon göğüslere yerleştirebilirken henüz bu yönteme çok rağbet edilmemektedir.

Ameliyat Sonrasında iz kalır mı?

Göğüs büyütme ameliyatlarında protez nereden konulursa konulsun iz mutlaka kalır. Ancak zaman geçtikçe izin görünürlülüğü azalır. Ameliyat izinin en az belirgin olduğu yer, meme başından konulan protezlerde olur. Zira meme başı memenin tamamına göre daha koyu renktedir ve doğal olarak ameliyat izi daha belirsiz bir hal alır.

Ağrı olur mu?

Göğüs büyütme ameliyatı olduktan sonra ağrılar beklenen bir durumdur. Lakin doktorunuzun vereceği güçlü ağrı kesiciler, hissedeceğiniz bu ağrıları yok edecektir.
Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında neler yaşanır?
Göğüs büyütme ameliyatından sonra göğüslerinize sutyene benzer bir sargı uygulanır. Bu esnada pansumanlar düzenli yapılır. Ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır. Ameliyat sonrasında 6 hafta kadar sporcu sutyeni denilen sutyen giyilir. 3 hafta sonra meme masajı önerilebilir. İş hayatınıza ameliyattan 1 hafta sonra dönebilirsiniz. İlk 3 ay spor yapmaktan kaçınmanız faydalı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica