enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dirsek Artroskopisi

Dirsek Artroskopisi

Dirsek Artroskopisi Nedir?

Dirsek artroskopisi, artroskopik cerrahinin dirsek eklemindeki problemlerinin giderilmesi için kullanıldığı bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde dirsek çevresinde küçük kesiler kullanılarak eklem içindeki ve eklem çevresindeki bazı problemlerin giderilmesi bu yöntemle mümkündür.

Dirsek Artroskopisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Dirsek artroskopisi, artroskopik cerrahinin en son, oldukça hızlı gelişen bölgelerinden bir tanesidir. Gün geçtikçe bu konudaki tecrübeler arttıkça daha fazla sayıda eklem içindeki problemlerin dirsek artroskopisiyle giderilmesi mümkündür. En çok kullanıldığı yerler eklem içindeki serbest cisimler, eklem zarının aşırı büyümesi durumu, sert dirsek ve kıkırdak dirsek problemleri hatta günümüzde artık bazı kırık tespitlerinde dahi kullanılabilecek ileri seviyeye gelmiştir.

Dirsek Artroskopisi Kimlere Yapılabilir?

Dirsek artroskopisi aslında dirsek artroskopisinin kapsamı içine giren kadın veya erkek her hastaya yapılabilecek bir yöntemdir. Her problem dirsek artroskopisiyle giderilemez. Bunların başlangıçta iyi seçilmesi gerekir. Özellikle eklemin içinde ve eklem çevresindeki kapsül dediğimiz bağı ilgilendiren hatta eklemin sağlamlığını sağlayan bağı ilgilendiren problemlerde dahil olmak üzere her yaştaki insana yapılabilir.
Dirsek Artroskopisi

Dirsek Artroskopisi Nasıl Yapılır?

Dirsek artroskopisi aslında standart bir cerrahi girişiminden çok da farklı değildir. Bunun için hastanın önemli. Farklı pozisyonlarda yapılabilir. Genellikle genel anestezi kullanılır. Bazı durumlarda (çok kısa sürecek işlemlerde) sadece kol uyuşturularak da yapılır. Hasta hazırlandıktan sonra uygun pozisyon alma, uygun alet edevat ki bunların içinde endovizyon sistemi dediğimiz kamera, monitör sistemlerinin olması kaydıyla bu işlem küçük kesiler kullanılarak uygun noktalarda eklem içinde girilerek problem neyse o şekilde giderilebilinir. Diğer eklem artroskopilerine göre farklılıkları özellikle dirseğin anotomisinden kaynaklanır. Dirsek çevresinde büyük hayati sinir ve damarlar olması nedeniyle bunların çok dikkatli, uygun yerlerinden açılmasına dikkat edilir.

Dirsek Artroskopisi Sonrası Hastanın İyileşme Süreci Nasıldır?

Hasta aynı gün hastaneden taburcu edinilebilinir. Çünkü yapılan işlem küçük kesilerden yapıldığı için hastaların çok fazla ağrıları, şişlikleri ve kanamaları olmaz. Bu nedenle özellikle günün erken saatlerinde ameliyat edinilen hastaların akşam evlerine gitmeleri mümkündür. Genellikle bir gece yatış ve ertesi gün taburcu şeklinde devam edilir ki bazı durumlarda hastanın çok erken egzersizlerinin başlanması gerekir. Bunlar ameliyat günü, ameliyathanede hasta uyandıktan sonra başlanır. Yatağında yine devam eder. Ertesi gün yine kendisine uygun yöntemler egzersizler öğretilerek hasta taburcu edinilebilinir. Enfeksiyon riski oldukça düşüktür. Hastalar kesilerden kaynaklanan iyileşmelere oldukça kısa sürede sağlanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica