enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gözde Görülen Alerjik Konjonktivit Hastalığı Nedir?

Gözde Görülen Alerjik Konjonktivit Hastalığı Nedir?

Alerjik konjonktivitler en çok mevsime bağlı görülen konjonktivitlerdir. Bahar aylarında polenlerin uçmasıyla alerjiye daha çok yatkın olan kişilerde daha çok görülür ya da bazı tozlarda alerjiyi tetikler, bunlar ev akarları denilen ev tozları ve tebeşir tozu denilen tozlarda olabilir. Herhangi bir alerjik bünyesi olan kişilerde görülen gözlerde sulanma, kızarıklıklar, yabancı bir cismin batma hissi gibi durumlar, gözde ciddi kaşıntılar gibi durumlar doktorlar için bu hastalığın tedavisinde önemli bulgu taşırlar.

Alerjik Konjonktivit Hastalığından Korunmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?Görülen 

Alerjik konjonktivit hastalığından korunmak için öncelikle alerjiyi ortaya çıkaran etkenlerin bilinmesi gerekmektedir. Özellikle alerjinin ortaya çıktığı mevsimlerde el yıkamaya özen göstermek, yüz yıkamaya özen göstermek ve dışarıdan gelen bu etkenlerin en azından cildimizden ya da göz ortamından uzak kalmasını sağlamak ilk etapta uygulanması gereken koruma metotlarından biridir.

GÖZDE GÖRÜLEN ALERJİK KONJONKTİVİT HASTALIĞI NEDİR

Alerjik Konjonktivit Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Alerjik konjonktivitin tedavisi aslında bir kaç basamakta sıralanıyor. Aslında ilk önce bilinmesi gereken şudur ki alerjinin kesin bir tedavisi yoktur. Alerji sonuç itibariyle vücudumuzun kendine yabancı kabul ettiği bir takım etkenlere reaksiyon göstermesidir. Doktorların amacı bu tepkiyi azaltmaktır. Her ne kadar duyarlı olduğumuz bir materyal varsa bunu yavaş yavaş alarak bu duruma bir süre sonra duyarsız hale gelebiliyoruz. Sonuç itibariyle ilk etaptaki amaç alerjiyi ortaya çıkartan etken neyse onu öğrenmektir. Örneğin bunlar toz olabilir, tüylü hayvanlar olabilir, polen olabilir vb.. gibi.  Dolayısıyla ilk amaç bu etkenin ortadan kaldırılması ya da mümkün olduğu kadar bu etkenden uzaklaşmaktır. Bununla beraber, bu uzaklaşmaya rağmen, veya etkeni uzaklaştırmaya rağmen, herhangi bir sonuç alınamıyorsa eğer ilaç tedavisine geçilir. Doktorların antihistaminik adını verdiği alerjiye bağlı maddelerin ortaya çıkarttığı reaksiyonları bastırabilmek, kişinin bundan daha az rahatsız olmasını sağlayabilmek adına yapılmış olan tedaviler içindedir antihistaminik tedavileri. Bunlar lokal olarak kullanılan damlalar, ağızdan alınan şuruplar, haplar olarak değerlendirilebilir. Bu tedavilere eğer yanıt alınamıyorsa son aşamada immünoterapi adı verilen bağışıklık sistemini bu alerjen maddelere karşı daha güçlü kılabilmek adına yapılan aşı tedavileridir. Uzun süreçli ve maliyeti yüksek tedavilerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica