enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir?

Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir?

Adet sancısı denen sancı bir spazmdır.  İçi boş olan organların aşırı kasılması sonucunda ortaya çıkan ağrıya spazm ağrısı denir. Bunun nedeni ise mide içi boş bir organdır. Mesela karaciğer spazmı olmaz çünkü karaciğer içi boş bir organ değildir. Rahim içi boş bir organdır. O yüzden rahim spazmı olarak değerlendirmek lazım. Böylece spazmı giderebilecek olan bütün etkenler rahim spazmını yani adet sancısını giderebilir. Adet ağrılarını azaltmak için evde şu uygulamaları yapabiliriz. Bağırsaklarımız ağrıdığı, şiştiği ve karnımız ağrıdığı zaman öncelikle sıcak havlu koyuyoruz veya sıcak su torbası koyuyoruz. Bu sistem çoğu zaman işe yarıyor. Onun dışında karnımızı içimize çekerek yatıyoruz. Bitki çayları içiyoruz. Egzersiz yapmaya çalışıyoruz. Bu sistemler de işe yarayabilir. Adet sancısı söz konusu olduğu zaman özellikle de doğum yapmamış olan genç kızlardaki adet sancısını gidermesi bu önlemlerle o kadar kolay değil. Evdeki önlemlere doktor tarafından önerilmiş önlemleri eklemek lazım.

Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir (4) Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir (5)

Adet Gecikmesi Bir Rahatsızlık Belirtisi Midir?

Adet gecikmesi doğal olmakla beraber rahatsızlıkların belirtisi de olabilir.

Hangi tip adet gecikmeleri doğaldır?

Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir (2)

Eğer ilk 2 yıl içerinde adet görmeye başladıktan sonra bir düzensizlik veya gecikme varsa biz bunu normal kabul ediyoruz. Yine gebelikte adetin gecikmesi doğal bir durumdur. Gebelik testiyle bunun konfirme edilmesi doğrulanması gerekir. Yine menopozda adetin gecikmesi ve görülmemesi doğaldır. Bunun dışında mevsim değişiklikleri veya taşınma gibi ortam değişiklikleriyle de beyin, yumurtalık ve rahim ekseni etkilenmiş oldur. Beynimiz çünkü bütün bu fonksiyonları kontrol eden merkezidir. Adet düzensizlikleri yılda 3-4 defa olabilir. Biz bu yine normal sınırlar içerisinde kabul ediyoruz. Bundan fazla adet gecikmesi varsa, düzenli adet gören kişide beklenen adet 1 haftadan daha fazla geciktiyse bunun araştırılması akılcı olur. Beyin merkezli olduğundan; stresten, şiddetli kilo kaybı, ağır egzersiz yapmak, yumurtalıktan kaynaklı hormonal sorunlar ve kistler, tiroit hastalıkları, böbreküstü bezinin hastalıkları, ilaç kullanımından(anti-depresan, doğum kontrol hapları) kaynaklanabilir. Yumurtalıklardaki bazı kistlerde adet gecikmesinin bir sebebidir.

Adet Sancılarını Azaltmak İçin Evde Yapılacaklar Nelerdir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica